English Español Français Deutsch Italiano Český Polski Русский Română Українська Português Eesti 中文 日本

Сучасні знання про Бога, Еволюцію, сенс життя людини.
Методологія духовного вдосконалення.

 
Шлях духовного воїна
 

Ізнанка світу матерії/Шлях духовного воїна


Шлях духовного воїна

Ми знову ходили по знайомим і ще не знайомим мені робочим майданчикам Божественних Вчителів, в основному, закріплюючи вже пройдені раніше стани. До свого полегшення я виявила, що не втратила жодну з своїх здібностей. Більш того, я вже практично не втомлювалася навіть після дуже тривалих тренувань.

Скільки радості доставляють такі заняття — цього не передати словами! Пухнасті сосни і ялини, ніжні пелюстки квіток шипшини, запах морської води, пісок під ногами, що шурхотить, яскраве весняне сонце в чистому небі і сонячні «зайчики» на воді — і все це насичено емоціями радості, легкості, ніжності, любові!

Я помітила, що ці стани в міру мого просування вглиб стають все більш інтенсивніші і яскравіші. І я кожен раз тільки дивувалася і раділа тому, наскільки сильне може бути наростаюче блаженство!

Як і раніше, той чи інший Святий Дух запрошував нас на певне місце в певний час. А там — заливав нас Своєю Любов'ю і вчив.

— Пройти від стану звичайної людини до стану Бога і влитися в Нього — ось це і є, за великим рахунком, духовний Шлях, — говорив Владімір. — І цей Шлях складається з множини сходинок із розвитку себе як свідомості, душі.

Інтелект — це тільки одна з функцій свідомості, — продовжував він. — Інтелект теж повинен бути розвинений, без цього духовний Шлях не здолати. Але для того, щоб розвивати інші функції свідомості, потрібно вміти зупиняти надмірну активність розуму. Адже медитативна робота оптимально відбувається в стані ісихіі — ментальної тиші, яка може бути досягнута тільки всередині розвиненого духовного серця.

Для того, щоб успіх насправді мав місце, потрібно спочатку знайти себе і діяти в світлі всередині розширеної анахати. Це і буде першим реально взятим великим щаблем!

Причому ніякі обряди, молитви, поклоніння, жертвопринесення — ніщо не замінить того, що ми повинні саме власними зусиллями переробляти себе!

Кожен день потрібно здійснювати над собою таке насильство! Над іншими насильничати не можна, але над собою — можна і потрібно!

Навіть якщо брати участь у практичних заняттях, що проводяться найкращими духовними Майстрами, — фундаментальні зміни душі тільки від цього не відбуваються! Потрібні саме щоденні власні зусилля по переробці себе!

Повторю, що спочатку потрібно домогтися того, щоб духовне серце можна було б настільки ж явно відчувати, як і голову. Потрібно навчитися жити їм, бачити із нього, чути із нього, говорити із нього! Воно повинно стати центром себе! Це є перша необхідна ступінь, з якою можна успішно продовжувати роботу над собою.

… Бог постійно нагадував мені про це: «Ти можеш це зробити — і роби! І ніхто за тебе це робити не буде! Тільки ти сама можеш змінити себе!»

… Був етап, коли я раптом почала розуміти, що в моєму житті егоїстичних думок і вчинків набагато більше, ніж альтруїстичних. І я стала це виправляти.

Бувало, я «хапалася за голову», дивлячись на весь цей «завал». І Бог спеціально провокував в моєму житті такі ситуації, в яких той чи інший недолік душі ставав для мене явним і помітним.

Причому, коли черговий грубий шар недоліків опинявся змитим, ставали видні ще глибше закопані пороки. І знову я починала хворобливі виривання їх!

Поступово я навчилася сприймати подібні ситуації, як даровану Богом можливість зробити новий крок, зійти на новий щабель свого розвитку.

Так епізоди боротьби проти себе самої колишньої — ставали черговими етапами «навчання на Бога».

Наприклад, як говорив Владімір в одному з його фільмів, він навіть забув, як це — дратуватися… А я такою властивістю явно ще не володіла…

… Чому я зупиняюся на цій темі так докладно? Коли я сама вперше читала книги Владіміра, мені здавалося все, написане в них, настільки зрозумілим і природним, що на етичному аспекті роботи я довго і не затримувалася… Адже етичні принципи здавалися мені… чимось само собою зрозумілим! А виявилося…

Коли адепт доходить до тих Глибин, до яких я наблизилася, всі «дрібниці», кожен рух душі — стають гранично важливими!

Для тих, хто йдуть дорогою духовного серця, все, сказане тут, може виявитися або «каменями для переправи через бурхливий потік», або… ти вже ніколи в цьому втіленні не зможеш дістатися до «іншого берега».

... Після цього Бог привів мене до нового щабля — до стану усвідомлення себе в Єдиному Ми, дозволивши влитися в Нього і деякий час пожити у Ньому…

А потім Він чітко вказав, які ще мої душевні якості не підходять для цього рівня буття… і повернув на попередню щабель — щоб я знову піднімалася вже власними зусиллями.

Але, принаймні, я ту сходинку вже знала і тепер розуміла, куди і як мені підніматися.


[ Переклад буде продовжений. ]

<<< >>>





Присоединяйтесь к нам:

 
ГоловнаКнигиСтаттіФільмиФотогалереяСкринсейвериЕнциклопедіяАудіокнигиАудіолекціїПосилання